ازتاریخچه بنر درایران وجهان چه میدانید؟ایا میدانید بنراولین باربرای چه چیزی استفاده شد؟اگرمیخواهید باتاریخچه بنربیشتر اشناشویداین مطلب راتاانتها بخوانید
تاریخچه بنر
گفته میشود که بنربرای اولین بار اروپا درقرون وسطی و اروپااستفاده شده است شیوه استفاده از بنر در گذشته با دوران مدرن امروزی بسیارمتفاوت بود .در آن دوران بنر بیشتر برای نمایش قدرت حکومت و نمادهای مذهبی به کار می رفت و بر روی دیوارها و ستون های کلیسا نصب میشد
بعد از این دوران در سال 1840 میلادی، در کشور بریتانیا برای مراسم روز کارگر و نمایش مطالبات کارگران از بنر استفاده شد. بعد از آن در تمام دنیا، بنر به عنوان وسیله ای برای بیان خواسته ها به کار گرفته شد. این نوع بنر ها معمولا به رنگ قرمز به چاپ می رسیدند.
استفاده از بنر در انگلستان بیشتر جنبه تبلیغاتی و بازاریابی داشت و معمولا شهرداری ها، در میدان اصلی شهر از بنر به عنوان وسیله ای برای تزئین و جذب توریست استفاده می کردند.
20 سال از طراحی و چاپ بنر در ایران و به شیوه های امروزی می گذرد. با ارتقا یافتن دستگاه های چاپ جوهرافشان در آن دوران، استفاده از جوهرهای ضد آب با خاصیت خشک شدن سریع امکان پذیر شد. استفاده از این دستگاه ها این امکان را بوجود آورد که بنرهایی در ابعاد بزرگ تر از پرینتر های چاپ داشته باشیم. این بنرها قابلیت نصب و استفاده در فضای باز دارند ودربرابربادوباران وافتاب مقاوم هستندهمچنین بوسیله این دستگاه ها می توانیم از متریالهای پلاستیکی نیز برای چاپ بنر استفاده کنیم. در ایران از این نوع چاپ، برای تبلیغات محیطی و مناسبت های مذهبی استفاده زیادی میشود.
اگردوست دارید باتاریخچه بنردر ایران اشناشوید لطفااین مطلب را تا انتها بخوانید
پیشینه چاپ در کشور عزیزمان به پنج قرن پیش از میلاد یعنی به زمان پادشاهان هخامنشی (هخامنشیان) و مهرهای سلطنتی میرسد که برای تأیید احکام و فرمانهای حکومتی از آنها استفاده میکردند. ورود واژهٔ چاپ به زبان فارسی را به اواخر قرن هفتم هجری و زمان سلطنت گیخاتوخان، پسر اباقاخان مغول (۶۹۰–۶۹۴ق) نسبت میدهند و آن مربوط به پولهای کاغذی ای بوده که به آن چاو یا کا او[۱] میگفتند. اولین دستگاه چاپ در ایران به شمار آورد. این دستگاه بسیار ساده بود و بر اساس پِرِس و حکاکی روی چرم استوار بود. عدهای نیز معتقدند واژهٔ چاپ همان چهاب یا چهابه است در زبان هندی به مفهوم مهری که با آن بر روی پارچه نقش میزدند. به ظن برخی، لغات «چاپ» و «چاپ خانه» از همین دوره وارد زبان فارسی شده و اصل آن از «چاو» و «چاوخانه» گرفته شده است. البته دهخدا لغت چاپ را از ریشه «چهاپ» یا «چهاپه» سانسکریت میداند. نخستین چاپخانه در ایران به دوران صفویان بازمیگردد که کشیشان ارامنه در جلفای اصفهان با آن تعدادی دعا و ذکرهای مسیحی را چاپ کردند.[۲] در دوره حکومت نادرشاه افشار به گزارش دو سیاح خارجی جزوههایی به لاتینی و عربی در ایران چاپ و پخش شد.[۳] اما این در دوران ولایت عهدی عباس میرزای نایب السلطنه است که صنعت چاپ در ایران به طور جدی آغاز و شکل میگیرد.[۴] زمان فتحعلیشاه قاجار. عباس میرزا به دلیل استقرار حکومتش در تبریز و نزدیکیاش با عثمانی و با برخی از صنایع که در آن دیار به کار گرفته میشد، آشنا شد؛ علاوه بر آن، او خواهان پیشرفتهای نظامی و سیاسی بود، به ویژه برای تعلیم و آموزش سپاه شکست خورده در جنگهای با روس و دیگر علوم لازم، به ضرورت رفع عقب ماندگیهای محسوس در آن زمان؛ در این میان چاپخانهای لازم بود که به نشر روزنامه و کتابهای آگاهی دهنده به ویژه کتابهای علمی اختصاص یابد. این مهم سرانجام با حمایت و پیگیریهای او محقق شد. بدین ترتیب، او بنای نخستین چاپخانهای را گذاشت که در ایران، به زبان فارسی و با روش چاپ سربی، به نشر کتاب پرداخت.
سال 75 و 76 اولین دستگاه چاپ بنر وارد بازار ایران شد. قبل از این که دستگاه چاپ وارد ایران شود، کارهای چاپی و تابلو و فلکسی ها به دبی و امارات ارسال می شد.روندارسال و چاپ و فرستادن به ایران حدود 21روز بود. دستگاه چاپ بنر ابتدا وارد تهران و شیراز و مشهد شد. از جمله دستگاهی که در ابتدا وارد شد دستگاه سالسا بود که حجم کاری زیاد داشت.
به علت جدید بودن تکنولوژی سرعت دستگاه چاپ پایین بود ولی حجم کار بالا بود و سفارشات زیادی ارسال می شد. به علت کم بودن تعداد چاپخانه ها، حجم زیادی از کارها انجام نمی شد.
دستگاه چاپ بنر
پس از این که دستگاه چاپ بنر دی جی آی کره وارد بازار ایران شد، قیمت آن بسیار پایین تر و وزن آن نیز پایین تر بود. پس از آن دستگاه های مختلف چینی مثل آیکون وارد بازار شد که قیمت آن کاهش یافت. در سال 82 تا 87 قیمت مواد مصرفی این دستگاه ها پایین آمد و سود آن بسیار بیشتر شد. بنر های مناسبتی باعث بالا رفتن حجم کار و تحول بازار شد. بعد از آن با ورود بنرهای مناسبتی در سال های 84-85 میزان سفارشات چاپ به 100-150 هزار متر رسید. بعد از سال 90 نیز قیمت ها افت یافت و مواد مصرفی و درصد سود نیز کاهش پیدا کرد.
انواع دستگاه بنر از نظر سرعت و از نظر کیفیت دسته بندی می شوند.
دسته بندی دستگاه های چاپ بنر ازلحاظ سرعت
1. دستگاه های پرسرعت
2.دستگاه با سرعت متوسط
3. دستگاه سرعت پایین
دستگاه سرعت پایین مثل دستگاه ها با هد زار هستند که هنوز در بازار ایران موجود است و سرعتی بین 6 تا 8 متر مربع در ساعت چاپ دارند.
دستگاه سرعت متوسط: مانند سیکو 510 ژاپن و کونیکا معمولی 512 و زار 382.
دستگاه پر سرعت: مثل هد اسپکترا پولاریس یا استارفایر یا هد کونیکا 512 آی.
انواع دستگاه بنر از نظر کیفیت:
هد های 30 پیکولیتر و پایین تر: هد اسپکترا استارفایر یا هد کونیکا 512 آی
هدهای 30 تا 42 پیکو لیتر: این دستگاه ها رایج تر هستند ، هد های سیکو 35 پیکو لیتر ، هد کونیکا 1024
هدهای بیشتر از 42 پیکولیتر: چاپ های مثل زار 128 که کیفیت بسیار پایینی دارد.
چاپ بنر بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد. این محصول چاپی شامل تصاویر و نوشته هایی است که پیامی را منتقل می کند. چاپ و طراحی بنر، بر اساس کاربرد و نیاز سفارش دهنده در شکل، رنگ و اندازه های متفاوت و معمولا بزرگ صورت می گیردپیشرفت های زیادی که امروزه در زمینه چاپ بنر صورت گرفته است، امکان چاپ این محصول را نسبت به کاربرد آن، در اشکال و رنگ های متنوع فراهم کرده است. البته باید به این نکته نیز توجه شود که یکی از عوامل بسیار موثر در کیفیت چاپ بنر، نوع دستگاه چاپ مورد استفاده است. واضح و مسلم است که کیفیت بنر چاپ شده، با دستگاه چاپ جدید و با کیفیت افزایش می یابد.
لازم به ذکر است با پیشرفت اینترنت و تکنولوژی، امکان سفارش آنلاین چاپ بنر از طریق سایت های اینترنتی فراهم گردیده است. این روش در صرفه جویی وقت و کمک به انتخاب بهترین گزینه از جانب مشتری نسبت به کاربردی که برای سفارش محصول چاپی خود در نظر گرفته است، با فراهم آوردن امکان مشاهده و مقایسه تمام سفارشاتی که تا کنون انجام شده و به چاپرسیده است بسیار موثر خواهد بود
چاپ کن نیاز هر مجموعه ای است که نیاز به خدمات چاپ دارد